Abonnementen

Woont u in of rond het centrum of heeft u er een bedrijf? Dan kunt u een parkeervergunning aanvragen via de online parkeerbalie met DigiD of uw bedrijfscode.

Wat u moet weten

  • Vergunningen en ontheffingen kunt u aanvragen via de digitale parkeerbalie.
  • Als u bent ingelogd ziet u welke producten u kunt aanvragen op basis van de gegevens die bij ons bekend zijn.
  • Als particulier logt u in op de parkeerbalie met uw DigiD .
  • Als u de aanvraag doet voor uw bedrijf gebruikt u de inlogcode van het bedrijf die u van de gemeente heeft gekregen. Als u nog geen code heeft, kunt deze online aanvragen.
  • De auto waarvoor u een parkeervergunning aanvraagt staat op uw naam. Bij de aanvraag moet u een kopie van het kentekenbewijs (deel II of 1B) toevoegen. Voor een vergunning voor een lease-of bedrijfsauto is het leasecontract of een werkgeversverklaring nodig.
  • Via de digitale parkeerbalie kunt u ook het kenteken wijzigen. In de handleiding staat hoe dit werkt. Om het kenteken te kunnen wijzigen moet de auto op uw naam staan of heeft u een lease overeenkomst nodig.
  • U kunt de parkeervergunning ook aanvragen in het Stadskantoor. Maak hiervoor een afspraak.
  • De straatabonnementen in het betaald parkeergebied zijn actief vanaf het moment dat u heeft betaald. U ontvangt geen papieren vignet.

Parkeergebied Venlo

Soorten abonnement

Abonnement voor belanghebbenden

U woont in een gebied waar u betaald moet parkeren of een gebied verboden parkeren en u heeft een auto of motor geregistreerd op dat adres, of u heeft een onderneming die gevestigd is in één van de gebieden betaald parkeren en u beschikt over een auto of motor.

Blauwe zone

In Venlo, Blerick en Tegelen zijn blauwe zones, ook wel parkeerschijfzones ingesteld.  Woont u in een blauwe zone? U kunt online een ontheffing Blauwe Zone aanvragen.

Bedrijfsstraten

In de binnenstad van Venlo zijn enkele zogenaamde ‘bedrijfsstraten’ waar u een vergunning voor kunt krijgen als uw bedrijf een uitgang heeft aan deze straat. U logt in via de de digitale parkeerbalie om een abonnement af te sluiten.

Abonnement voor doelgroepen

U heeft, als bedrijf, mogelijk recht op een doelgroepenabonnement als u voor het werk met een voertuig regelmatig binnen een gebied moet zijn waar u betaald moet parkeren of een gebied verboden parkeren. U logt in via de online parkeerbalie om een abonnement af te sluiten. 

Mantelzorg

Woont u in het gebied betaald parkeren en bent u afhankelijk van mantelzorg? U kunt voor de mantelzorger een parkeer abonnement aanvragen. Dit kan niet via de digitale parkeerbalie.

Beugelparkeerplaatsen

Voor bewoners is in het Wilhelminapark een aantal beugelparkeerplaatsen beschikbaar. U huurt dan een parkeerplaats die u voor anderen kunt afsluiten met een beugel. U logt in via de online parkeerbalie om een abonnement af te sluiten.

Parkeren voor de eigen in- /uitrit

Parkeren voor een in- of uitrit is verboden.
Wilt u echter parkeren voor uw eigen garage of in-/uitrit dan kunt u een ontheffing parkeerverbod aanvragen. Als u het pand huurt moet u een kopie van het huurcontract meesturen.
De ontheffing van het parkeerbod kunt u aanvragen via het formulier op deze pagina.

pdf aanvraag ontheffing parkeren voor in- of uitrit (PDF, 123.32 KB)

 

Kosten

Parkeerabonnementen en ontheffingen voor 2019. 

Centrum

Soort abonnement Eerste abonnement
per jaar
Tweede abonnement
per jaar
Bewoner (7 dagen) € 115,50 € 231,-
Bedrijf (5 dagen) € 223,80 € 448,50
Bedrijf (7 dagen op aangewezen plaats in schil) € 75,- € 150,-
Mantelzorger € 155,50

Schil

Soort abonnement Eerste abonnement
per jaar
Tweede abonnement
per jaar
Bewoner (7 dagen) € 62,70 € 125,40
Bedrijf (5 dagen) € 55,- € 110,-
Bedrijf (7 dagen/bedrijfsverzamelgebouw) € 75,- € 150,-
Mantelzorger € 62,70

Overig

Product Prijs 2019
Doelgroepen € 962,20
Bedrijfsstraten € 846,-
Beugelparkeerplaatsen € 584,90
Wijzigen kenteken aan de balie € 25,-
Wijzigen kenteken online Gratis