Gemeenschapshuizen

Verschillende zaken waar een gemeenschapsaccommodatie rekening mee moet houden vanwege corona.

Voor bezoekers

  • Bezoekers, ouder dan 18 jaar, moeten 1,5 meter afstand van elkaar houden. 
  • Bezoekers uit hetzelfde huishouden hoeven geen 1,5 meter afstand te houden van elkaar.
  • Bezoekers zitten aan een tafel of aan de bar, staan en rondlopen is niet toegestaan.

Voor beheerders 

  • In een ruimte mogen maximaal 30  bezoekers aanwezig zijn, exclusief personeel. Het gaat om een apart gedeelte waarbij de in- en uitstroom van elkaar gescheiden is.

Inrichting van het gebouw

Kijk naar de ruimte in het gebouw. Richt looprichtingen in door het gebouw. Denk bijvoorbeeld aan mogelijkheid voor een aparte ingang en uitgang.

Houd rekening met de tijdstippen van het begin en het einde van activiteiten; deze moeten op elkaar afgestemd worden, zodat de bezoekersstromen gescheiden blijven. Voor het gebruik van het toilet is het belangrijk dat van buitenaf zichtbaar is of het toilet in gebruik is of niet. Zo wordt een mix van bezoekersstromen voorkomen.

Organisatie

Als beheerder bent u er voor verantwoordelijk dat bezoekers de 1,5 meter afstand houden en kunnen houden. U bent dus verantwoordelijk voor de inrichting, maar u bent er ook verantwoordelijk voor dat de bezoekers zich houden aan de richtlijnen. Neem voor meer informatie of ondersteuning contact op met de Stichting Multi Functionele Accommodaties Venlo (SMAV).

Protocol

Leg uw huisregels vast in een protocol en zorg dat dit protocol ook duidelijk is voor uw bezoekers en medewerkers. Dit helpt uw vrijwilligers en medewerkers bij het toepassen en bewaken van de afspraken. Meer informatie en voorbeelden vind u op de website www.dorpshuizen.nl/corona.

Financiën

Houd uw inkomsten en uitgaven in deze periode goed bij. Dit kan van belang zijn als er een mogelijkheid ontstaat om ondersteuning aan te vragen.