Controle hondenbelasting van start

26 juli 2017
Berner Sennenhond

Begin augustus gaan controleurs in onze gemeente huis-aan-huis controleren op het bezit van honden.
De controles worden uitgevoerd door controleurs van de Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen, BsGW. De controleurs bellen bij u aan om het hondenbezit te inventariseren. De medewerkers van BsGW kunnen zich legitimeren, vraag ernaar!

Iedereen die één of meer honden houdt is automatisch belastingplichtig en is wettelijk verplicht hiervan aangifte te doen. Het aantal honden op een adres bepaalt de hoogte van de aanslag. Het tarief voor de hondenbelasting vindt u op de website van BsGW

Als een hond wordt aangetroffen waarvoor geen belasting wordt betaald, meldt de controleur deze hond(en) aan. Bent u niet thuis als de controleur aanbelt dan laat deze een brief met informatie over de hondenbelasting achter op het adres. U bent verplicht aangifte te doen. Gebeurt dit niet, dan kan ambtshalve een aanslag hondenbelasting worden opgelegd.

Boete

BsGW adviseert hondeneigenaren die één of meer hond(en) niet hebben aangegeven, dit zo spoedig mogelijk te doen. Daarmee kunnen onnodige boetes worden voorkomen. Als tijdens de controle blijkt dat geen aangifte is gedaan, loopt u het risico op een bestuurlijke boete.

Online aangifte doen

Het aanmelden of afmelden van een hond, kan het snelste via de persoonlijke pagina van BsGW. Log in met uw DigiD. Ook wijzigingen in het aantal honden kunt u doorgeven via deze persoonlijke pagina.
Heeft u geen internet, dan kunt u uw hond ook telefonisch aanmelden via de belastingtelefoon, 088 - 8420 420. Houd uw BSN bij de hand als u belt.

Meer informatie over de hondenbelasting vindt u op de website van BsGW en op onze pagina Hondenbelasting.