Gebruik alléén doorzichtige zakken voor uw PMD

15 juni 2017
Doorzichtige PMD zakken

Vanaf 1 juli mag het PMD alleen nog in doorzichtige zakken of los in de afvalcontainer.

Ondoorzichtige zakken, ongeacht de kleur, mogen niet meer voor PMD (Plastic verpakkingen, Metalen verpakkingen en Drankkartons) gebruikt worden. Dit geldt voor de grijze rolcontainer en ook voor de ondergrondse containers. Ondoorzichtige zakken mogen nog wel gebruikt worden voor het restafval.

Regelmatig komt het voor dat restafval wordt aangeboden bij het PMD. Dit zorgt voor vervuiling van het PMD waardoor de afvalverwerkers het niet meer kunnen recyclen. Dit zorgt voor onnodige hoge kosten. Inwoners betalen deze kosten via de afvalstoffenheffing.

Als inwoners doorzichtige zakken voor het PMD gebruiken kan het afval makkelijk gecontroleerd worden. Alle doorzichtige zakken mogen hiervoor gebruikt worden, maar bij de meeste supermarkten in de gemeente zijn ook speciale PMD-zakken te koop. De sorteerders bij de afvalverwerking keuren vanaf 1 juli alle ondoorzichtige zakken af. De gemeente controleert daarom op het gebruik van de juiste zakken.

Alle inwoners van de gemeente Venlo worden per brief op de hoogte gebracht van deze maatregel. In deze brief wordt tevens vermeld waar doorzichtige zakken te koop zijn.