Inloopavond over verwijderen verkeerslichten Klagenfurtlaan

2 februari 2017
Klagenfurtlaan

Op woensdag 15 februari is er een inloopavond over het verwijderen van de verkeerslichten op de Klagenfurtlaan ter hoogte van de Herungerberg. De inloopavond is in de Bantuin, Pastoor Kierkelsplein 20 in Venlo en begint om 18.15 uur.

Sinds de aanleg van de A74 is de verkeersintensiteit op de Klagenfurtlaan fors afgenomen. Ook zijn de verkeerslichten op de kruising Klagenfurtlaan-Herungerweg afgeschreven. Een goed moment om te overwegen wat voor deze kruising de meest veilige en acceptabele oplossing is.

Na grondig onderzoek ter plaatse en in overleg met politie en het wijkoverleg is de conclusie dat de huidige verkeerslichten overbodig zijn.

Belangrijkste conclusies onderzoek:

  • Lagere verkeersdrukte          
  • Fietsers en voetgangers wachten niet op groen licht
  • Huidige oversteekplaats wordt niet gebruikt

Aanpassing kruising

Daarom wordt de kruising aangepast naar hoe hij nu ook feitelijk gebruikt wordt. Fietsers, voetgangers en auto’s steken dan allemaal op hetzelfde punt de kruising over. Dit maakt de situatie voor de automobilisten overzichtelijker en daarmee veiliger. Voetgangers en fietsers hebben ruim voldoende zicht op aankomend verkeer om veilig over te steken, zonder een lange wachttijd. Als voorbereiding op deze wijziging worden de verkeerslichten vanaf 20 februari eerst twee maanden op knipperen gezet. Daarna worden de verkeerslichten uitgezet, zo blijven ze nog een maand staan. Daarna halen we de verkeerslichten helemaal weg en passen we de oversteek aan voor fietsers en voetgangers.