Nieuwe gemeentesecretaris

6 maart 2018
Twan Beurskens

Vandaag, dinsdag 6 maart, heeft het college van Burgemeester en Wethouders van Venlo besloten de heer Twan Beurskens te benoemen tot gemeentesecretaris. De huidige Gedeputeerde van de Provincie Limburg treedt in dienst op een nog nader te bepalen datum in de periode april-mei 2018.

Twan Beurskens is zeker geen onbekende in Venlo. Hij werkte van 1995-2006 in verschillende functies als ambtenaar bij de gemeente Venlo en Helmond. Daarna was hij tijdens twee collegeperiodes wethouder. In de eerste periode (2006 – 2009) als wethouder Openbare werken, Verkeer en Handhaving. En in de tweede periode (2009 – 2012) had Twan Beurskens de portefeuille Ruimtelijke Ontwikkeling en Organisatie en was hij eerste locoburgemeester.

Burgemeester Scholten is verheugd met deze benoeming: Twan Beurskens kent Venlo en daarmee onze interne en externe uitdagingen goed. We zien in hem de ideale kandidaat om leiding te geven aan de ambtelijke organisatie. Zijn kennis, ervaring en netwerk zijn van grote waarde in zijn rol als eerste adviseur van een nieuw college dat na de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen zal aantreden. Ik zie met veel vertrouwen uit naar onze samenwerking.

Na zijn wethouderschap in Venlo ging Twan Beurskens in oktober 2012 aan de slag als Gedeputeerde bij de Provincie Limburg. In zijn eerste coalitieperiode (2012 – 2015) was hij verantwoordelijk voor Economische zaken en het Grondbedrijf. In de huidige periode (2015-2019) heeft hij Economie en Kennisinfrastructuur in zijn portefeuille.

Twan Beurskens (54 jaar) is gehuwd, heeft 2 uitwonende kinderen en is woonachtig in Hout-Blerick.