Weir Venloop 2018

12 maart 2018
Venloop

Van woensdag 21 maart tot en met zondag 25 maart vindt in gemeente Venlo de Weir Venloop plaats. De wandeltochten op zaterdag 24 maart en de hardloopwedstrijden op zondag 25 maart gaan door diverse stadsdelen van Venlo. Dit kan uiteraard niet zonder hinder voor het verkeer.

Wandeltochten  zaterdag 24 maart

Zaterdag 24 maart zijn  de Venloop Wandeltochten. De wandeltochten leveren geen verkeershinder op. De routes lopen voor het grootste deel door de natuurgebieden.
In het centrum van Venlo is er geen doorgang mogelijk van de Deken van Oppensingel naar de Spoorstraat. 
De Peperstraat, Sint Jorisstraat, Parade, Nieuwstraat en Grote Kerkstraat zijn afgezet voor (brom)fietsers. Er zijn extra (brom)fietst stallingen ingericht.
Verkeersregelaars zorgen voor een soepel verloop.

Hardloopwedstrijden zondag 25 maart

Zondag 25 maart zijn de hardloopwedstrijden. De openbare weg is op diverse plaatsen afgesloten tussen 9.00 uur en 17.30 uur. Zodra alle lopers gepasseerd zijn wordt de doorgang zo snel mogelijk vrijgegeven.  Er zijn geen omleidingsroutes. In het parcours zijn passeerpunten opgenomen zodat hulpdiensten in geval van nood doorgelaten kunnen worden. Voor voetgangers worden oversteekplaatsen ingericht. Let hier op de aanwijzingen van de verkeersregelaars/parcourswachten.

Bezoek centrum

Houd rekening met de drukte en met beperkte toegankelijkheid van bijvoorbeeld parkeerterreinen- en garages. Kom daarom zo veel mogelijk te voet, per fiets of met het openbaar vervoer naar Venlo.

  • De parkeergarage aan het Nolensplein is bereikbaar via de Sint Urbanusweg.
  • De parkeergarages Maaswaard, Maasboulevard en Roermondsepoort zijn tijdens de Halve Marathon beperkt bereikbaar. Van 13.45 uur tot 14.45 uur alleen te voet bereikbaar.
  • Parkeerterrein bij parkeergarage Maaswaard is ook beperkt bereikbaar tijdens de Halve Marathon. Van 13.45 uur tot 14.45 uur alleen te voet bereikbaar.
  • Parkeerterrein Arsenaal is zondag 25 maart tot 18.00 uur alleen te voet bereikbaar. In en uitrijden is niet mogelijk.

Veel winkels in de Venlose binnenstad zijn geopend en bereikbaar. Houd wel rekening met een korte omweg.

Parkeren op straat

Parkeert u normaal gesproken op een straat die in het parcours is opgenomen? Voor de veiligheid van de lopers en het publiek is het belangrijk dat er zo weinig mogelijk auto's  op het parcours staan. Deze auto's kunnen ook in de weg staan als er bijvoorbeeld een ambulance of anders hulpdiensten op het parcours moeten zijn.
Wij vragen u dan ook om tussen 6.00 en 17.30 uur niet op het parcours te parkeren of uw geparkeerde auto daar  weg te halen.

Ziekenhuis en huisartsenpost

Ziekenhuis VieCuri en de huisartsenpost aan de Professor Gelissensingel blijven bereikbaar. U kunt deze instanties vanuit Venlo het beste bereiken via de A73. Vanuit Tegelen bereikt u ze via de verbindingsweg of de A73.

Openbaar vervoer

In verband met de Venloop wordt de route van een aantal buslijnen aangepast. Een aantal haltes komt daarom tijdelijk te vervallen. Het overzicht van de vervallen haltes kunt u hier raadplegen.

Vragen

Met vragen over het evenement kunt u terecht bij de organisatie van de Venloop.