Ontheffing Blauwe Zone

Woont u in een blauwe zone en parkeert u op straat? Dan heeft u een ontheffing nodig om langdurig op straat te parkeren. Met deze ontheffing hoeft u geen parkeerschijf te gebruiken. Voor uw bezoek kunt u gebruik maken van de bezoekersontheffing.

U hoeft geen ontheffing aan te vragen:

  • Voor het gebruik van uw eigen parkeerplaats (oprit, parkeerplaats op uw eigen terrein of behorend bij het wooncomplex)
  • Als u een gehandicaptenparkeerkaart heeft.
  • Voor het gebruik van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken.
  • Op straat parkeren van een motorfiets (2 wielen)

Voor bedrijven

Om als bedrijf in te loggen op de online parkeerbalie heeft u een inlogcode nodig. U kunt een inlogcode online aanvragen.  U ontvangt de inloggegevens binnen twee werkdagen per e-mail.

Leaseauto of bedrijfsauto

De auto waarvoor u een ontheffing  aanvraagt staat op uw naam. Bij de aanvraag moet u een kopie van het kentekenbewijs (deel II of 1B) toevoegen. Voor een vergunning voor een lease-of bedrijfsauto is het leasecontract of een werkgeversverklaring nodig.

Mantelzorg

Woont u in het gebied betaald parkeren en bent u afhankelijk van mantelzorg? U kunt voor de mantelzorger een parkeer ontheffing aanvragen. Dit kan niet via de digitale parkeerbalie.

Bezoekersontheffing

Als u in een blauwe zone woont kunt u gebruik maken van de bezoekersregeling. Om hier gebruik van te kunnen maken, moet u een vergunning hebben aangevraagd in de online parkeerbalie.

Parkeren caravan

Voor het op straat parkeren van uw caravan kunt u de bezoekersontheffing gebruiken voor elke dag dat de caravan geparkeerd staat. Om hier gebruik van te kunnen maken, moet u een vergunning hebben aangevraagd in de online parkeerbalie.
Binnen de bebouwde kom van de gemeente Venlo mag u de caravan voor en/of na de vakantie maximaal drie dagen bij uw woning parkeren.

Wijzigen kenteken

U kunt het kenteken in uw ontheffing wijzigen via de online parkeerbalie.

Kosten

Blauwe zone

Soort ontheffing Prijs per jaar
Bewoner € 25,-
Bedrijf € 25,-
Scholen € 25,-
Bezoekersontheffing € 25,-

 De kosten bij een overtreding bedragen bij € 100,-