Regels sport en fitness

Alle sport- en fitnessgelegenheden, of ruimtes waarin gesport kan worden omdat deze zo zijn ingericht, moeten gesloten zijn voorlopig tot 1 september.

Georganiseerde sportactiviteiten in deze locaties zijn niet toegestaan. Het maakt daarbij geen verschil hoe de eigenaar staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Onderstaand kunt u lezen wat wel is toegestaan in de sportaccommodaties en wat niet is toegestaan, met inachtneming van alle richtlijnen zoals afgegeven door het RIVM.

Georganiseerde sportactiviteiten in de buitenlucht zijn toegestaan voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar. Met ingang van 11 mei is buiten sporten in groepen voor alle leeftijden toegestaan, als er 1,5 meter afstand tot elkaar gehouden kan worden.

pdf Protocol verantwoord sporten (PDF, 194.44 KB) pdf Richtlijnen gemeente Venlo (PDF, 89.01 KB)
 

Aanmeldformulier sportactiviteiten in openbare ruimte

De gemeente Venlo organiseert gratis activiteiten voor kinderen tot 12 jaar. Meer informatie op de website van Venlo Fit.

Informatie op de website van de rijksoverheid.

Sportaccommodaties

Binnensportaccommodaties blijven gesloten tot voorlopig 1 september. Douches, kleedkamers en kantines blijven gesloten tot voorlopig 1 september. Met betrekking tot het opengaan van zwembaden volgen nog specifieke richtlijnen

Wat mag wel

  • filmopnames maken om trainingen online te kunnen weergeven voor eigen leden van de sport- en fitnessgelegenheid. Let op: attributen die leden thuis niet ter beschikking hebben mogen niet gebruikt worden
  • eigen personeel mag aanwezig zijn 
  • behandeling van een patiënt door fysiotherapeut. De patiënt moet in het bezit zijn van een doktersverklaring
  • onderhoud plegen aan de sport- en fitnessgelegenheid, of een verbouwing.

Wat mag niet

  • georganiseerde sportactiviteiten aanbieden
  • 1 op 1 trainingen aanbieden in de sport- en fitnessgelegenheden
  • sporten door eigen personeel
  • gebruik maken van de sportlocatie door leden. Dit geldt ook voor doucheruimtes en toiletten.