Subsidie Venlo mien Hert

Dit is Venlo mien Hert, een project waar geld beschikbaar is om iets voor een ander, elkaar of voor Venlo te doen.

Wat u moet weten

Corona heeft grote impact gehad op Venlo en daarom willen we met “Venlo mien Hert” onze inwoners extra helpen om samen iets te gaan ondernemen of voor elkaar iets te organiseren.
In het kader van “Venlo mien Hert” stelt gemeente Venlo geld beschikbaar voor het organiseren van mooie acties en initiatieven.

Alles kan. Er zijn maar een paar voorwaarden waaraan een aanvraag moet voldoen. De actie of activiteit moet bijdragen aan:

  • Gemeenschapszin
  • Verbinden
  • Elkaar of omgeving stimuleren

De activiteit moet ook iets nieuws zijn. Het is niet bedoeld als extra subsidie voor evenementen die al subsidie krijgen van de gemeente.
Voldoet een aanvraag aan bovenstaande uitgangspunten? Dan is er grote kans dat de aanvraag wordt goedgekeurd.

Aanvragen van een bijdrage kan al vanaf € 250,- tot een maximum van € 5000,-. Dien uw plan in, met een (simpele) begroting. Voor details, lees de subsidieregel

Afhandeling

Binnen drie weken is duidelijk of uw aanvraag is goedgekeurd en u een bijdrage krijgt. Vanwege drukte kan de verwerkingstijd iets langer zijn. Houd er rekening mee dat het toegekende bedrag mogelijk pas na afloop van de activiteit op uw rekening staat. 

Wat kunt u organiseren?

Het idee kan niet gek genoeg zijn. Alles kan: van het opleuken van een buurt, verf voor inspiratiestenen, samen met de straat pannenkoeken bakken, kunst maken voor een zorggroep tot en met wandeltochten, fietstochten, muziekevenementen, preuvenementen, speurtochten. Niks is te gek, als het maar past bij de gemeenschapszin, verbindend is en stimuleert.

Let op: de organisatie en de uitvoering van de actie / activiteit liggen bij uzelf. Natuurlijk geven we u wel graag informatie en advies bij het organiseren, zodat u weet waar u rekening mee moet houden.
Lees meer over Venlo Mien Hert op Venloonline.nl/mienhert en bekijk de evenementenkalender

Stel uw vraag

Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen? Stuur dan een email naar mienhert@venlo.nl