Gemeentelijke onderscheidingen

Kent u iemand uit de gemeente Venlo die een onderscheiding verdient? U kunt hem of haar voordragen bij de gemeente.

Wat u moet weten 

Venlo kent drie gemeentelijke onderscheidingen: de waarderingsonderscheiding, de erespeld en de erepenning. U kunt zelf iemand voordragen voor de waarderingsonderscheiding. De erespeld en de erepenning worden toegekend door het college van B en W als waardering voor zeer bijzondere verdiensten voor de gemeente Venlo.

Waarderingsonderscheiding "De Venlose Kanjer"

De waarderingsonderscheiding de Venlose Kanjer is een erkenning voor een inwoner die ten minste 10 jaar vrijwilligerswerk doet bij een organisatie uit de gemeente Venlo en die zich op die manier bijzonder heeft onderscheiden.

"De Venlose Pluim"

Kinderen/jongeren (onder de 18 jaar) kunt u voordragen voor de Venlose Pluim. Bijvoorbeeld als ze zelf iets hebben bedacht en uitgevoerd voor het goede doel of dapper hebben gehandeld in een noodsituatie. De Venlose Pluim staat gelijk aan de waarderingsonderscheiding. 

Voordragen

Wilt u iemand voordragen voor een waarderingsonderscheiding de Venlose Kanjer of de Venlose Pluim? Neem contact op met mevrouw Irma Stals, via telefoonnummer 077 - 359 62 66. Zij kan u in grote lijnen vertellen of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn.

Vraag de onderscheiding op tijd aan. De doorlooptijd is ten minste drie maanden.