KanDoen

KanDoen brengt mensen uit de buurt samen om elkaar te helpen. Heeft u geen betaald werk maar wilt u niet stilzitten? KanDoen helpt bij het vinden van geschikte werkzaamheden in uw eigen buurt en bij het zoeken naar betaald werk. Heeft u hulp nodig bij een klus in huis of tuin of kan uw vereniging of bedrijf tijdelijk extra hulp gebruiken? KanDoen helpt bij het vinden van iemand uit uw eigen buurt die kan helpen.

Via KanDoen werken mensen vanuit de WAA, Participatiewet, Wmo en Wlz samen in de wijk waar ze wonen.

Zelf aan de slag

KanDoen helpt bij het vinden van klussen in uw eigen buurt die bij u passen. U kunt bijvoorbeeld mensen uit uw buurt helpen met klussen in huis of tuin, ondersteunen bij activiteiten in de buurt of helpen bij schoonmaken of onderhoud van het Huis van de Wijk. Bij KanDoen vindt u ook werkzaamheden zoals inpak- en assemblagewerkzaamheden en een creatief atelier.

Hulp nodig bij een klus?

Heeft u hulp nodig bij een klus in huis of in uw tuin? Kan u uw vereniging, organisatie of onderneming tijdelijk hulp uit de buurt gebruiken? Meld u dan aan.

De klusploeg van Kan Doen helpt mensen met een krappe beurs, die het niet zelf kunnen. De klusploeg beperkt zich tot kleine klussen. Specialistische klussen zoals elektra, gas en water voeren wij niet uit. De klusploeg concurreert niet met professionals/bedrijven. De klussen worden vrijwillig gedaan, maar we vragen van u wel altijd een tegenprestatie.

Voor ondernemers

KanDoen levert tegen betaling verpakkingswerkzaamheden en licht assemblagewerk aan bedrijven en organisaties. Heeft u interesse? Neem contact op met de werkaanjager van KanDoen, Baer Hendrix via telefoonnummer: 06- 55 47 73 63 of per e-mail: B.Hendrix@venlo.nl.

Waar u terecht kunt

Venlo Noord/Oost - Arcen, Velden en Lomm

KanDoen locatie De Vogelhut, Merelweg 1, 5915 BT Venlo
E-mail: KanDoenNoordOost@huisvandewijk.nl
Telefoonnummer: 077-3030629

Blerick/Hout-Blerick en de Boekend

KanDoen locatie De Vossener, Dickenslaan 50a, 5924 VX Blerick
E-mail: KanDoenWest@huisvandewijk.nl
Telefoonnummer: 077-2050461

Venlo Centrum/Zuid - Tegelen, Steyl, Belfeld

KanDoen locatie Cocon, Galgenvenstraat 250, 5932 SW Tegelen
E-mail: KanDoenZuid@huisvandewijk.nl
Telefoonnummer: 077-7600633

De locaties zijn geopend (bezoek op afspraak):

  • maandag tot en met donderdag: van 08.30 uur tot 17.00 uur
  • vrijdag: van 8.30 uur tot 12.30 uur (locatie De Vogelhut tot 17.00 uur)

Samen zijn wij Venlo

De toegang tot hulp en ondersteuning wordt door de gemeente dichter bij huis georganiseerd, in de wijk. Meer informatie over de Venlose aanpak leest u op de website Samen zijn wij Venlo.