Mantelzorg

Zorgt u al lang onbetaald voor uw partner, een familielid of bekende? Denk bijvoorbeeld aan zorg bij een langdurige ziekte, een beperking of hoge leeftijd. Dan bent u mantelzorger en heeft u mogelijk recht op mantelzorgwaardering.

Ondersteuning

Een mantelzorger is iemand die zonder betaling regelmatig iemand anders met een zorgvraag helpt. Denk bijvoorbeeld aan het helpen van een chronische zieke, een gehandicapt - of hulpbehoevend familielid, een buurman/vrouw, vriend of kennis. De hulp is vaak langdurig en intensief en gaat verder dan de dagelijkse zorg.
Meer informatie over de ondersteuning van mantelzorgers leest u op de website van Incluzio Sociale Basis.

Mantelzorgwaardering: Stadspas

Deze zorg-inspanning wordt zeer gewaardeerd en gemeente Venlo beloont jaarlijks deze mantelzorgers met een cadeau in de vorm van de mantelzorgwaardering van €75,-.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de mantelzorgwaardering, zijn er enkele voorwaarden:

  1. Degene die u helpt (uw zorgvrager) woont in de gemeente Venlo
  2. U bent al minimaal 3 maanden mantelzorger
  3. U biedt zorg voor minimaal 4 uur per week

Verlengen 

Bent u al in het bezit van een stadspas en kreeg u in 2019 al mantelzorgwaardering? Dan kunt u de regeling voor 2020 online verlengen in uw persoonlijke omgeving op www.stadspasvenlo.nl/inloggen

Nieuwe aanvraag 2020

Als u in 2020 voor het eerst mantelzorgwaardering wilt krijgen, moet u dit aanvragen bij Incluzio Sociale Basis. Zij helpen met de aanvraag en kunnen ook helpen en adviseren op het gebied van zorg voor een naaste. 

Meer weten?

U leest meer over de mantelzorgwaardering op de website stadspasvenlo.nl

Vragen/problemen met betrekking tot inloggen?

Neem dan contact op met Loyalty Connect via  075-687 78 79 of  06-46 031 766