Mantelzorg

Een mantelzorger is iemand die zonder betaling regelmatig iemand anders met een zorgvraag helpt. Denk bijvoorbeeld aan het helpen van een chronische zieke of hulpbehoevend familielid, vriend, kennis of buren. De hulp is vaak langdurig en gaat verder dan de dagelijkse zorg. Mantelzorgers krijgen jaarlijks een cadeau van de gemeente in de vorm van de mantelzorgwaardering van 75 euro.

Hulp voor een mantelzorger

Het bieden van mantelzorg is niet altijd eenvoudig en soms zwaar. Daarom biedt Incluzio hierbij hulp. Meer weten over deze ondersteuning? Kijk dan op de website van Incluzio Sociale Basis.

Mantelzorgwaardering

Gemeente Venlo waardeert mantelzorg erg. Daarom krijgen mantelzorgers jaarlijks een cadeau van de gemeente in de vorm van de mantelzorgwaardering.

Wat u moet weten

Om de mantelzorgwaardering van € 75,- te krijgen, zijn er 3 voorwaarden waar u aan moet voldoen:

  • Degene die u helpt (uw zorgvrager) woont in de gemeente Venlo.
  • U bent al minimaal 3 maanden mantelzorger.
  • U biedt zorg voor minimaal 4 uur per week.

Aanvragen mantelzorgwaardering

De waardering voor 2022 kunt u  vanaf 1 februari 2022 tot en met 31 oktober 2022 aanvragen of verlengen. 

Eerste aanvraag

Vraagt u voor de eerste keer mantelzorgwaardering aan? Dan vraagt u dit aan via Incluzio Sociale Basis. Aanvragen kan eenvoudig online.
Aanmelden bij Incluzio
Wilt u liever het formulier invullen met hulp van iemand? Medewerkers van Incluzio Sociale Basis kunnen u hierbij helpen. Bezoek het informatie en adviespunt bij u in de buurt. Voor informatie waar deze liggen en wanneer deze geopend zijn gaat u naar de locatiezoeker van Incluzio Sociale Basis.

Verlengen 

Kreeg u in 2021 al mantelzorgwaardering en bent u al in het bezit van een stadspas? Dan kunt u de regeling voor 2022 online verlengen in uw persoonlijke omgeving. Verlengen is mogelijk van 1 februari 2022.

Meer weten?

U leest meer over de mantelzorgwaardering op de website: www.stadspasvenlo.nl

Vragen of problemen met inloggen?

Neem contact op met Loyalty Connect: 075 - 687 78 79.

Besteden

Mantelzorgwaardering 2021

Vanwege de maatregelen rondom corona kunt u uw tegoed van 2021 langer besteden. Dit kan tot en met 31 december 2022. 

Mantelzorgwaardering 2022

Als we een aangevraagde waardering toekennen in 2022, kunt u het bedrag besteden tot en met  31 december 2022. Daarna is het tegoed niet meer geldig. Op 1 januari 2023 zetten we het saldo automatisch op € 0,00.