Mantelzorg

Zorgt u al lang onbetaald voor uw partner, een familielid of bekende? Denk bijvoorbeeld aan zorg bij een langdurige ziekte, een beperking of hoge leeftijd. Dan bent u mantelzorger en heeft u mogelijk recht op een mantelzorgwaardering.

Ondersteuning

Een mantelzorger is iemand die zonder betaling regelmatig iemand anders met een zorgvraag helpt. Denk bijvoorbeeld aan het helpen van een chronische zieke, een gehandicapt - of hulpbehoevend familielid, een buurman/vrouw, vriend of kennis. De hulp is vaak langdurig en intensief en gaat verder dan de dagelijkse zorg.
Meer informatie over de ondersteuning van mantelzorgers leest u op de website van Incluzio Sociale Basis.

Mantelzorgwaardering: Stadspas

Deze zorg-inspanning wordt zeer gewaardeerd en gemeente Venlo beloont jaarlijks deze mantelzorgers met een cadeau in de vorm van de mantelzorgwaardering van €75,-.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de mantelzorgwaardering, zijn er enkele voorwaarden:

  1. Degene die u helpt (uw zorgvrager) woont in de gemeente Venlo
  2. U bent al minimaal 3 maanden mantelzorger
  3. U biedt zorg voor minimaal 4 uur per week

Verlengen 

Bent u al in het bezit van een stadspas en kreeg u in 2019 al mantelzorgwaardering? Dan kunt u de regeling voor 2020 online verlengen in uw persoonlijke omgeving op www.stadspasvenlo.nl/inloggen

Nieuwe aanvraag 2020

Als u in 2020 voor het eerst mantelzorgwaardering wilt krijgen, moet u dit aanvragen bij Incluzio Sociale Basis. Zij helpen met de aanvraag en kunnen ook helpen en adviseren op het gebied van zorg voor een naaste. 

Meer weten?

U leest meer over de mantelzorgwaardering op de website stadspasvenlo.nl