Mantelzorg

Algemeen

Een mantelzorger is iemand die zonder betaling regelmatig iemand met een zorgvraag helpt. Denk aan het helpen van een chronische zieke of hulpbehoevend familielid, vriend, kennis of buren. De hulp is vaak langdurig en gaat verder dan de dagelijkse zorg.

Mantelzorgwaardering

Gemeente Venlo waardeert inwoners die zorgen voor een ander. Daarom krijgen zij jaarlijks een bedankje in de vorm van de mantelzorgwaardering. Deze waardering bestaat uit een tegoed van € 75,- op de Stadspas. Met deze pas betaalt u  bij aangesloten winkeliers, organisaties en verenigingen, zoals sportclubs, speeltuinen, theater en nog veel meer. 

Voorwaarden en aanvragen

Voorwaarden

Uw aanvraag wordt beoordeeld door Incluzio. Zij ondersteunen de mantelzorgers in Venlo. Dat doet Incluzio in opdracht van gemeente Venlo. 

Er zijn 3 voorwaarden om de mantelzorgwaardering te ontvangen:

  1. De persoon die u helpt (uw zorgvrager) woont in gemeente Venlo.
  2. U bent ten minste al 3 maanden mantelzorger.
  3. U helpt voor minimaal 4 uur per week.

Toekenning

Als u recht heeft op de mantelzorgwaardering, dan krijgt u de Stadspas. Binnen acht weken na de aanvraag krijg u de pas per post thuisgestuurd met een brief.  In de brief vindt u meer informatie over het maken van een account en het gebruik van de Stadspasvenlo App. Het tegoed op de pas is geldig tot en met 31 december 2024. 

Waar besteden en inloggen

Volledig overzicht van alle aanbieders, uw tegoed en uw bestedingen.

Ga naar stadspas.venlo.nl

Hulp voor een mantelzorger

Het bieden van mantelzorg is niet altijd eenvoudig en soms zwaar. Daarom biedt Incluzio hierbij hulp. Meer weten over deze ondersteuning? Kijk dan op de website van Incluzio Sociale Basis.