Mantelzorg

Zorgt u al lang onbetaald voor uw partner, een familielid of bekende? Denk bijvoorbeeld aan zorg bij een langdurige ziekte, een beperking of hoge leeftijd. Dan bent u mantelzorger en heeft u mogelijk recht op mantelzorgwaardering.

Ondersteuning

Een mantelzorger is iemand die zonder betaling regelmatig iemand anders met een zorgvraag helpt. Denk bijvoorbeeld aan het helpen van een chronische zieke, een gehandicapt - of hulpbehoevend familielid, een buurman/vrouw, vriend of kennis. De hulp is vaak langdurig en intensief en gaat verder dan de dagelijkse zorg.
Meer informatie over de ondersteuning van mantelzorgers leest u op de website van Incluzio Sociale Basis.

Mantelzorgwaardering: Stadspas

Deze zorg-inspanning wordt zeer gewaardeerd en gemeente Venlo beloont jaarlijks deze mantelzorgers met een cadeau in de vorm van de mantelzorgwaardering van €75,-.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de mantelzorgwaardering, zijn er enkele voorwaarden:

  1. Degene die u helpt (uw zorgvrager) woont in de gemeente Venlo
  2. U bent al minimaal 3 maanden mantelzorger
  3. U biedt zorg voor minimaal 4 uur per week

Verlengen 

Bent u al in het bezit van een stadspas en kreeg u in 2019 al mantelzorgwaardering? Dan kunt u de regeling voor 2020 online verlengen in uw persoonlijke omgeving op www.stadspasvenlo.nl/inloggen.

Nieuwe aanvraag 

Heeft u nog geen stadspas en/ of vraagt u voor de eerste keer mantelzorgwaardering aan? Dan vraagt u dit aan via Incluzio Sociale Basis. Stuur daarvoor een email naar: ISBmantelzorgVenlo@incluzio.nl. U krijgt dan een aanmeldformulier toegestuurd via mail. Wilt u liever persoonlijk contact met Incluzio Sociale basis? Bel dan met: 088-2987653.  Zij helpen met de aanvraag en kunnen ook helpen en adviseren op het gebied van zorg voor een naaste.

Uitgave waardering

De toegekende waardering van 2019 en 2020 dient u vóór 1 januari 2021 uit te geven. Daarna is deze niet meer geldig. Op 1 januari 2021 wordt het saldo automatisch op € 0,00 gezet.

Meer weten?

U leest meer over de mantelzorgwaardering op de website stadspasvenlo.nl

Vragen/problemen met betrekking tot inloggen?

Neem dan contact op met Loyalty Connect via  075-687 78 79 of  06-46 031 766