Mantelzorg

Een mantelzorger is iemand die zonder betaling regelmatig iemand anders met een zorgvraag helpt. Denk bijvoorbeeld aan het helpen van een chronische zieke of hulpbehoevend familielid, vriend, kennis of buren. De hulp is vaak langdurig en gaat verder dan de dagelijkse zorg. Mantelzorgers krijgen jaarlijks een cadeau van de gemeente in de vorm van de mantelzorgwaardering van € 75,-.

Hulp voor een mantelzorger

Het bieden van mantelzorg is niet altijd eenvoudig en soms zwaar. Daarom biedt Incluzio hierbij hulp. Meer weten over deze ondersteuning? Kijk dan op de website van Incluzio Sociale Basis.

Cadeau: mantelzorgwaardering

Mantelzorg wordt door gemeente Venlo erg gewaardeerd. Daarom krijgen mantelzorgers jaarlijks een cadeau van de gemeente in de vorm van de mantelzorgwaardering van € 75,-.

Wat u moet weten

Om de mantelzorgwaardering te krijgen, zijn er 3 voorwaarden waar u aan moet voldoen:

  • Degene die u helpt (uw zorgvrager) woont in de gemeente Venlo.
  • U bent al minimaal 3 maanden mantelzorger.
  • U biedt zorg voor minimaal 4 uur per week.

De waardering 2021 kunt u  vanaf 1 februari 2021 t/m 31 oktober 2021 aanvragen of verlengen. Dit kan als volgt:

Aanvragen 

Vraagt u voor de eerste keer mantelzorgwaardering aan? Dan vraagt u dit aan via Incluzio Sociale Basis. Stuur daarvoor een email naar: ISBmantelzorgVenlo@incluzio.nl. U krijgt dan een aanmeldformulier toegestuurd via mail. Wilt u liever persoonlijk contact met Incluzio Sociale basis? Bel dan met: 088-2987653.  Zij helpen met de aanvraag.

Verlengen 

Kreeg u in 2020 al mantelzorgwaardering en bent u al in het bezit van een stadspas? Dan kunt u de regeling voor 2021 online verlengen in uw persoonlijke omgeving op www.stadspasvenlo.nl/inloggen.

Besteden

Krijgt u de mantelzorgwaardering, dan kunt u het bedrag besteden t/m 31 december 2021. Daarna is het tegoed niet meer geldig. Op 1 januari 2022 wordt het saldo automatisch op € 0,00 gezet.

Let op!
Vanwege de huidige maatregelen rondom het corona-virus kunt u het  tegoed van 2019/2020 tot en met 31-12-2021 besteden.
Daarna is het tegoed niet meer geldig. Op 1 januari 2022 wordt het (restant)saldo automatisch op € 0,00 gezet.

Meer weten?

U leest meer over de mantelzorgwaardering op de website: www.stadspasvenlo.nl

Vragen of problemen met betrekking tot inloggen?

Neem dan contact op met Loyalty Connect via tel. 075-687 78 79.