Toeslagenaffaire

Algemeen

Bent u slachtoffer door de problemen met de kinderopvangtoeslag van de belasting? De Belastingdienst/Toeslagen vergoedt alle ouders waarbij het is mis gegaan rondom de kinderopvangtoeslag. Maar dat is misschien niet genoeg.

Andere problemen

Mogelijk zijn er andere problemen ontstaan. Bijvoorbeeld op het gebied van uw gezondheid, werk of woonsituatie of de zorg voor uw kinderen. Misschien heeft u hierdoor schulden. Wij kunnen gedupeerde ouders en kinderen verder helpen.

Heeft u hulp nodig? Ook als u eerder hulp heeft geweigerd heeft u nog recht op recht op extra hulp. Neem contact op met de gemeente Venlo via het contactformulier op deze pagina of bel 14077 (optie 1). Wij bespreken graag met u wat we voor u kunnen betekenen en hoe we u verder kunnen helpen.

Kinderen en jongeren

Ook gedupeerde kinderen en jongeren kunnen voor hulp terecht bij de gemeente. Bijvoorbeeld hulp om te verwerken van wat je hebt meegemaakt. Of om je talenten te ontwikkelen. Je bespreekt dan samen met de gemeente welke hulp nodig is. En welke hulp het beste bij je past. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het volgen van onderwijs. Of hulp en extra zorg als je neerslachtig bent. Meer uitleg over deze hulp staat op de website kindregelingvoorjou.nl.

Bij de gemeente werken mensen die speciaal zijn opgeleid om de kinderen en jongeren te helpen. Kinderen en jongeren van 16 jaar en ouder kunnen zelf contact opnemen met hun gemeente. Bij kinderen jonger dan 16 jaar kunnen de ouder(s) of verzorger(s) contact opnemen met de gemeente.

Vul het contactformulier bovenaan deze pagina in of bel 14077 (optie 1). Wij bespreken graag met u of jou wat we kunnen betekenen en hoe we verder kunnen helpen.