Grofvuil laten ophalen

Grofvuil is afval dat te groot en te zwaar is voor de grijze container of de ondergrondse container voor restafval. U kunt grofvuil op afspraak aan huis laten ophalen. Snoeiafval en matrassen worden gescheiden ingezameld.

Grofvuil

Grofvuil kunt u op de volgende twee manieren aanbieden;

 • Gebundeld materiaal in een ‘big bag’.
 • Losse items, zoals meubels, voorzien van een itemsticker.

Big bags en itemstickers ontvangt u van de inzamelaar binnen twee werkdagen na uw aanvraag.

 • De afmeting van de big bag is ongeveer 1 bij 1 bij 1 meter. De inhoud is 1 kubieke meter. De totale kosten zijn 25 euro per big bag.
 • De items voorzien van itemstickers moeten handzaam zijn in te zamelen en passen in het inzamelvoertuig. Een rechte 3-zits bank valt hier wel onder, een 2 bij 2 meter groot schuttingdeel niet. Indien u twijfelt, neem dan vooraf contact op met afvalinzamelaar Renewi via tel. 077 - 359 96 88.

Voor zowel de big bags als itemstickers geldt:

 • U mag geen bouw- en sloopafval, tuinafval, grond, elektrische apparaten, matrassen en vlakglas aanbieden.

Matras

Matrassen worden alleen ingezameld als u ze aan de straat zet in een matrashoes. Zo blijft de matras droog en kan hij worden verwerkt. Bij het maken van de afspraak kiest u voor een kleine of een grote matrashoes. U ontvangt de hoes twee werkdagen na  het versturen van uw aanvraag.

Welke hoes u nodig hebt is afhankelijk van de dikte en de breedte van de matras.

 • Voor een matras met een breedte van 120 cm of meer, heeft u altijd een grote hoes nodig.
 • Voor een dikke eenpersoonsmatras heeft u misschien ook een grote hoes nodig. Als de dikte en de breedte bij elkaar opgeteld groter is dan 114 cm, heeft u een grote hoes nodig.
 • Grote hoes: breedte en dikte mogen bij elkaar geteld niet groter zijn dan 194 cm.

Snoeiafval

Snoeihout wordt gedurende één week in het voorjaar en één week in het najaar ingezameld. Aanmelden kan vanaf drie maanden van te voren.

Per aanvraag mag u maximaal 1m3 snoeihout aanbieden. Als u meer snoeihout aan wilt bieden, mag u meer aanvragen doen. Bied het snoeihout gebundeld aan, maar niet in dozen of plastic zakken.

Snoeihout en takken worden geaccepteerd tot een doorsnede van maximaal 8 centimeter. Geen boomstronken of kluiten. Geen bladeren, gras of klein snoeihout.

Algemene regels

 • Zet uw afval op de ophaaldag aan de straat vóór 7.30 uur.
 • U mag het grofvuil alleen voor uw eigen woning plaatsen. Kan een vrachtwagen niet bij uw woning komen? Bel dan met Renewi via tel. 077 - 359 96 88.
 • Wanneer uw afval wordt opgehaald is afhankelijk van het aantal aanvragen en de plaatsen in de gemeente waar grofvuil moet worden opgehaald. Ophalen kan tot laat in de middag.
 • U kunt uw grofvuil ook zelf wegbrengen naar het milieustation. Hiervoor gelden andere tarieven. 

Kosten

Afvalsoort Kosten
1 Big Bag € 25,-
2 Big Bags € 50,-
Matras (1 persoons) € 15,-
Matras (2 persoons) € 15,-
1 itemsticker € 15,-
2 itemstickers € 30,-
Snoeiafval € 15,-