Voorwerp verloren

Algemeen

Bent u iets verloren in gemeente Venlo? Op deze pagina leest u wat u moet doen.
Bent u iets verloren in een andere gemeente? Ga dan naar de website van die gemeente om daar uw verloren voorwerp te melden.

Verloren in een besloten ruimte

Bent u iets verloren in een besloten ruimte, zoals het openbaar vervoer, een sporthal, een school, een kantoor of een andere ruimte? Neem dan ook contact op met de vervoerder, beheerder, gebruiker of bewoner van deze ruimte.

Wat u moet doen

Wat u moet doen, hangt af van wat u verloren bent. Kies hieronder wat u verloren bent. U krijgt dan uitleg wat u moet doen.

Wat bent u verloren?

Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk doorgeeft dat u het document verloren heeft. We kunnen het dan opnemen in de (inter)nationale registers als ‘ongeldig’. Zo voorkomt u fraude. U kunt online doorgeven dat uw document vermist is:

Verloren paspoorten of ID-kaarten die iemand bij de gemeente inlevert, nemen we altijd in.  Dat geldt ook voor een gevonden verblijfsvergunning. Als u een (buitenlands) paspoort, ID-kaart en/of rijbewijs kwijt bent, moet u een nieuwe aanvragen.

Wilt u meer informatie over het verlies van uw verblijfsvergunning? 
Neem contact op met de IND

Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk contact opneemt met de organisatie waarvan u een pas verloren heeft. Zij kunnen u vertellen wat u verder moet doen. U kunt dit vaak ook online regelen.

Meld uw verloren gehandicaptenparkeerkaart via het contactformulier parkeerbalie. Wij trekken uw gehandicaptenparkeerkaart dan direct in. Zo voorkomen we fraude. U kunt dan ook een afspraak maken voor het aanvragen van een nieuwe gehandicaptenparkeerkaart.

Is uw fiets gestolen? Doe dan aangifte bij de politie.

U kunt tijdens de openingstijden langskomen in het stadskantoor om te kijken of uw sleutel bij de gemeente is afgegeven.

Ingeleverde sleutels registreren we niet en staan dus niet in de lijst met gevonden voorwerpen. We bewaren elk sleutel 1 jaar. Daarna vernietigen we de sleutel.

Bekijk gevonden voorwerpen

Misschien is uw voorwerp al gevonden. Staat uw voorwerp in de lijst gevonden voorwerpen? Neem dan contact met ons op via 14 077

Lijst gevonden voorwerpen

Verloren voorwerp melden

Bent u in gemeente Venlo iets verloren op straat, in een park of ergens buiten de stad of het dorp? Geef dan aan de gemeente door wat u bent verloren. Als het voorwerp als gevonden voorwerp bij de gemeente is gemeld, neemt de gemeente contact met u op.

Meteen melden

Geef uw mening