Afvalkalender

De extra zomerinzameling van het GFT-afval valt vanwege personeelstekorten bij Renewi uit tot en met vrijdag 9 juni. Dit geldt alleen voor de adressen waar deze week de grijze én de groene container aan de weg staan. De grijze container wordt wel geleegd. De reguliere inzameldag van het GFT-afval bij de overige adressen gaat wel door.

Binnenkort verschijnen de data voor de tweede helft van het jaar in de kalender.

Afvalkalender bekijken

GFT inzameling in de zomer

Sinds enkele jaren zamelt Renewi in de maanden juni, juli en augustus wekelijks het GFT-afval in. In verband met personeelstekorten bij Renewi kan deze extra zomerinzameling onverwachts uitvallen. We hebben nauw contact met Renewi en proberen uitgevallen datums waar mogelijk vooraf te communiceren via de social media kanalen van de gemeente Venlo.

Uitval extra GFT-inzameling

De extra zomerinzameling van GFT-afval valt uit tot en met vrijdag 9 juni. Dit geldt alleen voor de adressen waar deze week de grijze én de groene container aan de weg staat. De grijze container wordt wel geleegd. Wij vragen de inwoners van deze adressen om de groene container weer naar binnen te halen en volgende week aan de weg te zetten.

Veel gestelde vragen

Wordt mijn groene container bij uitval van een route alsnog geleegd?

Nee, u kunt uw container de volgende reguliere GFT inzameldatum aanbieden. De reguliere inzameldag van de GFT-container vindt plaats in de week dat het restafval niet wordt ingezameld.

Wat moet ik met mijn container doen als die niet is geleegd?

U kunt de container terug op eigen perceel zetten en de volgende week opnieuw aanbieden.

  Waar kan ik vinden of mijn GFT bak wel of niet wordt geleegd?

  In de afvalkalender plaatsen we de datums die uitvallen. We hebben nauw contact met Renewi en proberen uitgevallen datums waar mogelijk vooraf te communiceren via de social media kanalen van de gemeente Venlo.

  Mag ik mijn container aan de weg laten staan tot de volgende inzameldag?

  Nee, u dient uw bak terug op uw eigen perceel te plaatsen en opnieuw aan te bieden bij het volgende moment van inzameling. 

  Als de route nu uitvalt, hoe weet ik dan dat mijn bak volgende week wel wordt geledigd?

  Als Renewi de planning niet rond kan krijgen in verband met personeelstekort, wordt alleen de extra inzameldag geannuleerd. De reguliere twee wekelijkse inzameling gaat hierdoor wel altijd door. De reguliere inzameldag van de GFT-container vindt plaats in de week dat het restafval niet wordt ingezameld.

  Ik wil deze zomer best werken in de GFT inzameling, waar kan ik me aanmelden?

  Renewi werft via reguliere wegen naar extra personeel gedurende de zomerperiode. Zoek op internet naar de functie “vuilnisman belader” in omgeving Venlo.

  Ik ervaar veel overlast van stank wanneer ik mijn etensresten in de zomer twee weken in de groene container moet laten zitten, wat kan ik hier aan doen?

  • Het helpt om uw container op een koele plek neer te zetten en de klep gedeeltelijk open te doen zodat vocht kan verdampen. Dit voorkomt broei.
  • Stinkende voedselresten, zoals visresten, kunnen in de week dat uw restcontainer ook aan de beurt is uit voorzorg ook in de restcontainer worden gedaan.  
  • Maak een composthoop of gebruik een compostvat. Compost zorgt voor een goede bodemstructuur en zit boordevol voeding.

  Ik heb een andere vraag.

  Staat uw vraag hier niet tussen? Dan kunt u bellen naar het algemene nummer 14077 en kiezen voor optie 2.