Besluiten van de gemeente worden genomen door of namens het college van burgemeester en wethouders, de burgemeester of de gemeenteraad. Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? Dan kunt u meestal bezwaar maken tegen dat besluit. Dit moet binnen 6 weken. In het besluit zelf is vaak aangegeven of u bezwaar kunt maken.
Bezwaar online
U kunt uw bezwaar online indienen via het formulier op deze pagina. U heeft daarvoor uw DigiD nodig.
DigiD staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. U kunt zelf uw DigiD aanvragen op www.digid.nl.
Bezwaar per brief
U kunt uw bezwaar ook per brief indienen. U schrijft een brief met de volgende onderdelen:
- uw naam en adres
- datum waarop u het bezwaarschrift schrijft
- tegen welk besluit u bezwaar maakt
- kopie van het besluit waartegen u bezwaar maakt
- waarom u daartegen bezwaar maakt
- uw handtekening
Stuur uw bezwaarschrift per post naar de gemeente of geef het af in het Stadskantoor. Een bezwaarschrift dat per e-mail is verstuurd, kunnen we niet accepteren.
Gemeente Venlo
Postbus 3434
5902 RK Venlo
Hoe het werkt
- Uw bezwaarschrift wordt behandeld door het team Juridische Zaken. Een hoorcommissie kan u uitnodigen om uw bezwaar toe te lichten.
- Het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft waartegen u bezwaar heeft gemaakt ontvangt een advies over uw bezwaar.
- Het bestuursorgaan neemt een besluit over uw bezwaar.
- U krijgt een brief met het besluit over uw bezwaar. Dit gebeurt meestal binnen 12 weken na het indienen.
Uitvoering besluit tegenhouden
Als een besluit genomen is, mag het worden uitgevoerd. Ook als u bezwaar heeft gemaakt. Wilt u dat het besluit niet wordt uitgevoerd? Dan kunt u de rechter vragen om een voorlopige voorziening. Aan het aanvragen van een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Dit is afhankelijk van het soort zaak. De rechter kan bepalen dat u het geld terugkrijgt als u in het gelijk wordt gesteld.