Ondergrondse containers en toegangspas
Algemeen
Woont u in hoogbouw of in de binnenstad van Venlo? Dan kunt u uw afval kwijt in ondergrondse containers. Hiervoor heeft u een toegangspas nodig. Met het online formulier kunt u een toegangspas aanvragen.
Werkzaamheden aan containers
Het systeem dat de afvalpassen leest, moet vervangen worden.
Wat betekent dit voor u?
- Iedereen die gebruik maakt van een ondergrondse container heeft een afvalpas. Op het moment dat u met de afvalpas de container opent, wordt de pas gelezen en wordt ook de container ontgrendeld. Het systeem dat de afvalpas leest moet vernieuwd worden. Dat gaat de komende maanden gebeuren, zodat het systeem weer volledig gaat werken.
- Gedurende de vervangingsperiode kunt u gewoon gebruik blijven maken van de ondergrondse container. Het kan zo zijn dat een container voor een bepaalde tijd 'open staat' omdat het systeem dan op die plek vervangen wordt.
Wat betekent het als een container 'open staat'?
- De container staat niet letterlijk open, maar is tijdelijk ontgrendeld.
- Iemand kan van de buitenkant niet zien dat de container tijdelijk ontgrendeld is. De laadklep van de container kan tijdens de werkzaamheden aan de container gewoon geopend worden en u kunt vervolgens uw afval kwijt.
- Wij adviseren altijd uw afvalpas mee te nemen als u gebruik gaat maken van de container.
- Zodra de systemen zijn vernieuwd, kunnen de containers alleen met de afvalpas geopend worden.
Aanvragen en kosten
- De toegangspas hoort bij de woning. Woont u sinds kort op een adres waar u gebruik moet maken van de ondergrondse containers en is er geen toegangspas bij de woning? Dan is uw nieuwe pas gratis. Als uit ons onderzoek blijkt dat u pas verhuisd bent naar dit adres, ontvangt u een nieuwe pas. Andere passen voor dit adres blokkeren we.
- Vervangen van een toegangspas die kwijt, stuk of beschadigd is, kost € 10,- .
- Is uw pas gestolen? U moet een proces verbaal toevoegen van de aangifte. De vervangende pas is dan gratis.
Gebruik pas en container
- Om de ondergrondse containers te kunnen openen krijgt u van de gemeente Venlo een toegangspas. Deze pas hoort bij de woning en moet bij verhuizing in de woning achter blijven.
- Kunt u de container niet gebruiken omdat deze vol is of door een storing? Dan kunt u gebruik maken van de dichtstbijzijnde volgende ondergrondse container.
- Het aantal maal dat u afval mag aanbieden op de ondergrondse containers is beperkt. 1 persoons huishoudens hebben recht op een totaal van 110 stortingen per jaar, dit zijn er net iets meer dan 2 stortingen per week. Voor 2 tot 4 personen is dit 210. Wanneer u met 5 of meer mensen staat ingeschreven op uw adres heeft u recht op 330 stortingen per jaar. Heeft u aan deze aantallen door medische redenen niet voldoende, neem dan contact op voor de mogelijkheden en voorwaarden.
- Zet geen afval naast de ondergrondse container. Ook niet als de container vol of defect is.
- In Venlo wordt het huisvuil gescheiden ingezameld.
- Verpakkingen van plastic, metaal en drinkpakken (PMD) gooit u in de ondergrondse PMD-container. Gebruik hiervoor alleen doorzichtige PMD-zakken.
De PMD-container is te herkennen aan de 'spaarbak'-sticker op de klep. - Restafval en groente-, fruit- en tuinafval gooit u in de ondergrondse container voor het restafval.
- Voorkom klem zittende containers. Gebruik alleen vuilniszakken die makkelijk in de inwerpopening passen.
- Voorkom geluidsoverlast en gebruik de container overdag.
- Parkeer uw auto nooit vóór of op de onderplaat van de ondergrondse container.
Locaties
Problemen?
Container vol of kapot, of is er afval gedumpt bij de ondergrondse container?
Meld het online