Openbare laadpalen

Algemeen

Uw elektrische auto kunt u opladen bij een van de openbare parkeerplaatsen met een laadpaal.

Beschikbare oplaadpunten

Kijk voor een overzicht van de beschikbare oplaadpunten op www.oplaadpalen.nl. Vul op die website rechtsboven in het zoekveld de plaats in, of beweeg met het 'handje' om de kaart te verplaatsen en in te zoomen. 

Aanvragen openbare laadpaal

Als er geen openbare laadpaal bij u in de buurt is, kunt u hiervoor een aanvraag doen.

Wanneer?

Als er nog geen laadpalen in uw buurt zijn of als de laadpalen veel in gebruik zijn, komt er mogelijk een nieuwe laadpaal bij. 

Aanvragen

De gemeente Venlo werkt samen met Vattenfall. De aanvraag kunt u rechtstreeks via de website van Vattenfall doen. Op de website staat uitgelegd welke stappen daarna volgen. De aanvraag en het plaatsen van de paal zijn gratis.

Voor het aanvragen van een openbare laadpaal en antwoord op veelgestelde vragen kunt u terecht op de website van Vattenfall InCharge: aanvragen openbare laadpaal bij Vattenfall InCharge

Parkeren bij laadpaal

De parkeerplekken bij een laadpaal zijn bedoeld voor het opladen van elektrische auto’s. Een elektrische auto mag bij een laadpaal blijven staan als de auto met een stekker is aangesloten op de laadpaal. Is uw auto helemaal opgeladen? Verplaats de auto dan, zodat andere elektrische rijders in uw buurt de laadpaal kunnen gebruiken.

Betaald parkeren / blauwe zone

Staat een laadpaal in een gebied met betaald parkeren dan moet u parkeergeld betalen of een parkeervergunning hebben. Net als bij een gewone parkeerplek. Ook als een laadpaal in een blauwe zone staat, gelden de regels die bij deze zone horen. Heeft u geen ontheffing? Dan mag u hier 2 uur parkeren met behulp van de parkeerschijf.

Kabel vanaf eigen woning

U mag een elektrische auto alleen opladen op een eigen terrein of bij een openbare laadpaal.

Het is niet toegestaan om een laadkabel over de stoep of openbare weg te leggen. Een snoer zorgt voor gevaarlijke situaties en mensen kunnen erover struikelen. Zo vormt een snoer bijvoorbeeld een obstakel voor slechtzienden en mensen met een rollator of rolstoel. Een alternatief met kabelgoot of drempel is ook ongewenst en niet toegestaan.