Uittreksel Registratie niet ingezetenen (RNI)

U vraagt een uittreksel uit de Registratie Niet Ingezetenen (RNI) aan bij één van de 18 RNI- gemeentes in Nederland, waaronder Venlo. Als u bent uitgeschreven voor 1 oktober 1994 kunt u het uittreksel alleen aanvragen bij de gemeente Den Haag.

Over het uittreksel

Het uittreksel RNI kunt u aanvragen voor uzelf, uw partner, uw (meerderjarige) kind of voor iemand anders die u heeft gemachtigd.

Op het uittreksel wordt altijd vermeld: uw naam, uw geboortedatum en –plaats.

U kunt kiezen uit drie verschillende modellen uittreksel RNI:

  • met vermelding BSN, nationaliteit en uw buitenlandse woonadres (indien bekend). Dit uittreksel is alleen in het Nederlands beschikbaar
  • met vermelding BSN, adreshistorie (vanaf 1994) en uw buitenlandse woonadres (indien bekend). Dit uittreksel is alleen in het Nederlands beschikbaar
  • met vermelding nationaliteit, datum uitschrijving uit Nederland en burgerlijke staat. Dit is een internationaal uittreksel, in de combinatie Nederlands/Frans/Duits/Engels óf Nederlands/Spaans/Italiaans/Turks

Aanvragen

Online aanvragen

U kunt het uittreksel aanvragen met het formulier op deze pagina. U stuurt ook een kopie van uw geldige legitimatie (paspoort of ID-kaart) mee.

Het adres dat u opgeeft in het formulier wordt gecontroleerd in de Registratie Niet Ingezetenen. Als uw adres niet (meer) hetzelfde is, wordt uw adres in de registratie gewijzigd. Hier moet u bij de aanvraag wel toestemming voor geven.

Het uittreksel wordt binnen enkele dagen per post naar u verstuurd.

Op afspraak

U kunt het uittreksel RNI ook in het stadskantoor aanvragen. U moet hiervoor een afspraak maken. Neem dan een geldig identiteitsbewijs mee (paspoort of ID-kaart). Vraagt u het uittreksel voor iemand anders aan? Neem dan ook een schriftelijke machtiging en een kopie van het identiteitsbewijs van diegene mee. U krijgt het uittreksel meteen mee.

Kosten

 

  • Een uittreksel Registratie niet ingezetenen (exclusief portkosten) kost: € 15,70