Uittreksel Registratie niet ingezetenen (RNI)

Algemeen

Als u niet in Nederland woont, maar u werkt wel in Nederland, of u heeft gewoond of gewerkt in Nederland, dan staat u ingeschreven in de Registratie Niet Ingezetenen (RNI). Een uittreksel uit de Registratie Niet Ingezetenen (RNI) is een bewijs dat u staat ingeschreven. U vraagt dit aan bij één van de 19 RNI- gemeentes in Nederland, waaronder Venlo.

Soorten uittreksel

Op het uittreksel staan altijd:

  • uw naam
  • uw geboortedatum
  • uw geboorteplaats
  • uw huidige buitenlandse adres (als dit bekend is)

Afhankelijk van uw keuze vullen we het uittreksel aan met:

  • vermelding BSN, nationaliteit en uw buitenlandse woonadres (indien bekend). Dit uittreksel is alleen in het Nederlands beschikbaar
  • vermelding BSN, adreshistorie (vanaf 1994) en uw buitenlandse woonadres (indien bekend). Dit uittreksel is alleen in het Nederlands beschikbaar
  • vermelding nationaliteit, datum uitschrijving uit Nederland en burgerlijke staat. Dit is een internationaal uittreksel, in de combinatie Nederlands/Frans/Duits/Engels óf Nederlands/Spaans/Italiaans/Turks

Voorwaarden

  • Het uittreksel RNI kunt u aanvragen voor uzelf, uw partner of uw (meerderjarige) kind.
  • Let op! Als u bent uitgeschreven voor 1 oktober 1994, dan kunt u het uittreksel alleen aanvragen bij de gemeente Den Haag.

Aanvragen stap 1

Via de knop: 'Invullen aanvraagformulier' kunt u online het formulier invullen. Als u het formulier verstuurt, ontvangt u het ingevulde formulier direct per e-mail.

De gegevens die u opgeeft in het formulier controleren we in de Registratie Niet Ingezetenen. Als uw gegevens niet (meer) hetzelfde zijn, wijzigen we uw adres in de registratie. Hier moet u bij de aanvraag wel toestemming voor geven.

Invullen aanvraagformulier

Aanvragen stap 2

Uw aanvraag moet ondertekend zijn. Print de bijlage en onderteken dit formulier. Via de knop 'verstuur aanvraag' stuurt u het ondertekende formulier naar de gemeente Venlo.

U moet ook altijd een kopie, scan of foto van uw geldige identiteitsbewijs meesturen. 

We streven er naar het uittreksel binnen een week te versturen. Wanneer u het ontvangt is ook afhankelijk van de postbezorging in het land waar u woont.

Verstuur aanvraag

Aanvraag in het stadskantoor

U kunt het uittreksel RNI ook in het stadskantoor aanvragen. U moet hiervoor een afspraak maken. Neem dan een geldig identiteitsbewijs mee (paspoort of ID-kaart). U krijgt het uittreksel meteen mee. U kunt betalen met pinpas, creditcard of contant geld.

Kosten

Een uittreksel Registratie niet ingezetenen dat u online aanvraagt en laat thuisbezorgen kost € 17,16. Vraagt u het uittreksel in het Stadskantoor aan dan betaalt u € 16,15.

Geef uw mening