Duurzaamheid en energiebesparing

Algemeen

Onze energierekening stijgt. Daarom is het belangrijk om energie te besparen. Er zijn diverse mogelijkheden om uw woning duurzaam, energiezuinig(er) of levensloopbestendig te maken.

Energietoeslag

Heeft u een inkomen op óf net boven het sociaal minimum? Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u misschien energietoeslag aanvragen.

Zonnepanelenproject

De gemeente Venlo helpt woningeigenaren bij de aanschaf van zonnepanelen. De gemeente Venlo werkt in dit project samen met ZelfOpwekken.nl. Dit bedrijf verzorgt de aankoop, de installatie en het onderhoud van de zonnepanelen.

Op www.venlo.zelfopwekken.nl kunt u zich als woningeigenaar aanmelden voor een aanbod op maat.

Subsidies en leningen

Particulieren

Energiezuiniger wonen? En wilt u hiervoor investeren in uw woning? Voor uw plannen zijn misschien verschillende subsidies en leningen mogelijk. Doe de subsidiecheck op de website van het Duurzaam Bouwloket.

Schaft u een all-electric warmtepomp aan om van het gas af te kunnen? En krijgt u daarvoor subsidie van de Rijksoverheid (ISDE)? Dan kunt u een extra subsidie van € 500,- aanvragen bij gemeente Venlo.

Verenigingen en organisaties

Wilt u met een initiatief inwoners inspireren, informeren en bewust maken over de mogelijkheden die ze hebben om zelf te verduurzamen? Dan kunt u hiervoor een subsidie duurzaam initiatief aanvragen bij gemeente Venlo.

Maakt u als stichting of vereniging zonder winstoogmerk extra kosten door de stijgende energieprijzen? Dan kunt u daarvoor subsidie aanvragen.

Het Duurzaam Bouwloket 

Het Duurzaam Bouwloket Venlo is een digitaal energieloket waar u als woningbezitter gratis en onafhankelijk advies kunt krijgen over:

  • Duurzaam (ver)bouwen
  • Energie besparen
  • Energie opwekken
  • Subsidie- en financieringsregelingen
  • Het vinden van een betrouwbaar bedrijf dat duurzaamheidsmaatregelen uitvoert.
  • Ontdek met de online woningplanner wat u kunt doen om te verduurzamen.

Ontdek de mogelijkheden:
www.duurzaambouwloket.nl/venlo
077 - 359 66 69
info@duurzaambouwloket.nl

Advies aan huis

Als inwoner van gemeente Venlo kunt u gratis energieadvies krijgen van één van onze Goede Buren. Het team Goede Buren is onafhankelijk en werkt zonder commercieel belang. Zij geven advies over maatregelen om uw woning energiezuinig en duurzaam te maken. Ook als u een woning huurt kunt u een energiecoach gebruiken. Wilt u graag een gesprek? Vraag een adviesgesprek aan

Morgen in Venlo

Heeft u vragen over duurzaamheid? Of wilt u weten wat er gebeurt op het gebied van duurzaamheid? Neem dan een kijkje op www.morgeninvenlo.nl.

Bespaartips en meer informatie

  • Snelle bespaartips
  • Zet ook de knop om
  • Heeft u door de hoge energieprijzen geldzorgen? Neem dan contact op met de gemeente. Dat kan ook als u nog geen schulden of betalingsachterstanden heeft. We gaan samen met u op zoek naar oplossingen die u verder helpen. Bel 14 077 en kies optie 1.
  • Vanaf 1 januari 2023 geldt een prijsplafond op energie voor alle huishoudens en andere kleinverbruikers.

Geef uw mening