Duurzaamheid en energiebesparing

Onze energierekening stijgt. Daarom is het belangrijk om energie te besparen. Er zijn diverse mogelijkheden om uw woning duurzaam, energiezuinig(er) of levensloopbestendig te maken.

Snelle bespaartips

Deuren dicht, korter douchen, lampen uit en apparaten niet op standby laten staan. Alles bij elkaar scheelt het op uw energierekening! Kijk wat u thuis kunt doen, zonder dat het u eerst veel geld kost:

Duurzaam Bouwloket 

Het Duurzaam Bouwloket Venlo is een digitaal energieloket waar u als woningbezitter gratis en onafhankelijk advies kunt krijgen over:

  • Duurzaam (ver)bouwen
  • Energie besparen
  • Energie opwekken
  • Subsidie- en financieringsregelingen
  • Het vinden van een betrouwbaar bedrijf dat duurzaamheidsmaatregelen uitvoert.
  • Ontdek met de online woningplanner wat u kunt doen om te verduurzamen.

Ontdek de mogelijkheden:
www.duurzaambouwloket.nl/venlo
Tel: 072 - 743 39 56
info@duurzaambouwloket.nl

Advies aan huis

Woont u in de gemeente Venlo? Dan kunt u gratis energieadvies krijgen van één van onze Goede Buren. Het team Goede Buren is volledig onafhankelijk en werkt zonder commercieel belang. Zij geven advies over maatregelen om uw woning energiezuinig en duurzaam te maken. Ook als u een woning huurt kunt u een energiecoach gebruiken. Wilt u graag een gesprek? Vraag een adviesgesprek aan

Morgen in Venlo

Heeft u vragen over duurzaamheid? Of wilt u weten wat er gebeurt op het gebied van duurzaamheid? Neem dan een kijkje op www.morgeninvenlo.nl.

Zonnepanelenproject

Zeker nu de energieprijzen stijgen is het tijd om zelf stroom op te wekken. De gemeente Venlo wil u daar graag bij helpen. Bezit u een eigen woning? Dan kunt u straks meedoen aan een project om gemakkelijk en zonder extra kosten zonnepanelen aan te schaffen.

Energievouchers

Energie besparen is goed voor het klimaat én uw portemonnee. Huurt u een woning in de gemeente Venlo? Dan kunt u gratis energiebesparende maatregelen bestellen

Subsidies en leningen

Energiezuiniger wonen? En wilt u hiervoor investeren in uw woning? Voor uw plannen zijn misschien verschillende subsidies en leningen mogelijk. Doe de subsidiecheck op de website van het Duurzaam Bouwloket.

Energietoeslag

Heeft u een inkomen op óf net boven het sociaal minimum? En heeft u de energietoeslag van € 1.300,- nog niet aangevraagd? U kunt nog tot 31 december 2022 deze energietoeslag aanvragen.

Energieplafond

Vanaf 1 januari 2023 geldt een prijsplafond op energie voor alle huishoudens en andere kleinverbruikers.