Duurzaamheid en energiebesparing

Onze energierekening stijgt. Daarom is het belangrijk om energie te besparen. Er zijn diverse mogelijkheden om uw woning duurzaam, energiezuinig(er) of levensloopbestendig te maken.

Snelle bespaartips

Deuren dicht, korter douchen, lampen uit en apparaten niet op standby laten staan. Alles bij elkaar scheelt het op uw energierekening! Kijk wat u thuis kunt doen, zonder dat het u eerst veel geld kost:

Isolatieactie

Samen met regionale isolatiebedrijven houden we een inkoopactie voor isolatie van uw woning. Voor een goede prijs-kwaliteitverhouding kunt u uw glas, dak, spouwmuur, vloer of bodem laten isoleren. De actie loopt tot en met 15 januari 2023. Vraag een offerte aan via de website van het Duurzaam Bouwloket.

Zonnepanelenproject

Zeker nu de energieprijzen stijgen is het tijd om zelf stroom op te wekken. De gemeente Venlo wil u daar graag bij helpen. Bezit u een eigen woning? Dan kunt u straks meedoen aan een project om gemakkelijk en zonder extra kosten zonnepanelen aan te schaffen.

Energietoeslag

Heeft u een inkomen op óf net boven het sociaal minimum? En heeft u de energietoeslag van € 1.300,- nog niet aangevraagd? U kunt nog tot 31 december 2022 deze energietoeslag aanvragen.

Of misschien kunt u andere hulp bij geldzorgen krijgen. 

Prijsplafond op energie

Vanaf 1 januari 2023 geldt een prijsplafond op energie voor alle huishoudens en andere kleinverbruikers. In november en december 2022 krijgen deze groepen een vaste korting van € 190,- per maand op de energierekening. Uw energieleverancier informeert u hierover.

Over het Duurzaam Bouwloket 

Het Duurzaam Bouwloket Venlo is een digitaal energieloket waar u als woningbezitter gratis en onafhankelijk advies kunt krijgen over:

  • Duurzaam (ver)bouwen
  • Energie besparen
  • Energie opwekken
  • Subsidie- en financieringsregelingen
  • Het vinden van een betrouwbaar bedrijf dat duurzaamheidsmaatregelen uitvoert.
  • Ontdek met de online woningplanner wat u kunt doen om te verduurzamen.

Ontdek de mogelijkheden:
www.duurzaambouwloket.nl/venlo
077- 359 66 69
info@duurzaambouwloket.nl

Morgen in Venlo

Heeft u vragen over duurzaamheid? Of wilt u weten wat er gebeurt op het gebied van duurzaamheid? Neem dan een kijkje op www.morgeninvenlo.nl.

Advies aan huis

Woont u in de gemeente Venlo? Dan kunt u gratis energieadvies krijgen van één van onze Goede Buren. Het team Goede Buren is volledig onafhankelijk en werkt zonder commercieel belang. Zij geven advies over maatregelen om uw woning energiezuinig en duurzaam te maken. Ook als u een woning huurt kunt u een energiecoach gebruiken. Wilt u graag een gesprek? Vraag een adviesgesprek aan

Subsidies en leningen

Particulieren

Energiezuiniger wonen? En wilt u hiervoor investeren in uw woning? Voor uw plannen zijn misschien verschillende subsidies en leningen mogelijk. Doe de subsidiecheck op de website van het Duurzaam Bouwloket.

Verenigingen en organisaties

Als uw organisatie een maatschappelijke stichting of vereniging is die problemen ondervindt door de stijgende energiekosten heeft u mogelijk recht op een subsidie van de gemeente

Energievouchers

U kunt helaas geen vouchers meer aanvragen van € 70,- voor energiebesparende producten. Het budget voor deze regeling is op.