Uittreksel burgerlijke stand

Heeft u een bewijs nodig van geboorte, huwelijk, echtscheiding of overlijden? Vraag dan een uittreksel burgerlijke stand aan. U krijgt dan een kopie van de officiële akte.

Door werkzaamheden kunt u op zaterdag 5 december dit formulier tijdelijk niet gebruiken. De werkzaamheden vinden plaats tussen 10.00 uur en 17.00 uur. Ondervindt u in die periode problemen, probeer het dan later nog eens. Onze excuses voor het ongemak.

Heeft u een bewijs nodig dat u in de gemeente Venlo woont? Vraag dan een uittreksel basisregistratie personen (BRP) aan.

Wat u moet weten

Het uittreksel is een kopie van een akte. Een akte is een officieel document. Een belangrijke levensgebeurtenis wordt door de gemeente vastgelegd in een akte. Het gaat dan om geboorte, huwelijk, registratie van een partnerschap of overlijden. Deze aktes blijven altijd in de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden.  Bent u bijvoorbeeld getrouwd in de gemeente Venlo, dan vraagt u bij de gemeente Venlo het uittreksel van de trouwakte aan.

  • U moet het uittreksel aanvragen in de gemeente van geboorte, huwelijk of overlijden. 
  • Na de aanvraag wordt het uittreksel binnen 5 werkdagen verstuurd. 
  • Geef goed aan waarvoor u het uittreksel nodig hebt en wat erop moet staan. Bijvoorbeeld gegevens van uw geboorte of huwelijk. Dan maakt de gemeente een uittreksel met de juiste gegevens erop. 
  • U kunt ook een internationaal uittreksel aanvragen. Dit is opgesteld in de talen Duits, Engels, Frans, Spaans, Grieks,  Italiaans, Portugees, Turks en Bosnisch.
  • Een uittreksel van echtscheidingsakte of uittreksel beëindiging partnerschapsregistratie vraagt u aan bij de gemeente waarin u getrouwd bent of uw partnerschap heeft geregistreerd.

Aanvragen door overheden en advocaten met Uittreksel burgerlijke stand voor bedrijven.

Persoonlijk aanvragen

U kunt het uittreksel burgerlijke stand ook persoonlijk aanvragen in het Stadskantoor. Hiervoor moet u een afspraak maken. Het uittreksel burgerlijke stand is klaar terwijl u wacht.
U kunt ook iemand machtigen om het uittreksel voor u aan te vragen. Deze persoon is meerderjarig en heeft een schriftelijke verklaring die door u beiden is ondertekend. De persoon die voor u het uittreksel aanvraagt kan zich legitimeren en kan ook een kopie van uw legitimatiebewijs laten zien.

Kosten

Product Prijs 2020 Prijs 2021
Uittreksel burgerlijke stand (exclusief portokosten) € 13,80  € 14,-