Uittreksel burgerlijke stand

Heeft u een bewijs nodig van geboorte, huwelijk, echtscheiding of overlijden? Vraag dan een uittreksel burgerlijke stand aan. U krijgt dan een kopie van de officiële akte.

U vraagt een uittreksel burgerlijke stand aan bij de gemeente waar de akte is geregistreerd. Bent u bijvoorbeeld getrouwd in de gemeente Venlo, dan vraagt u bij de gemeente Venlo het uittreksel aan.

Wat u moet weten

  • U krijgt het uittreksel burgerlijke stand binnen 5 werkdagen thuisgestuurd. 
  • Het uittreksel is een kopie van de akte. Een akte is een officieel document. In zo'n akte heeft de gemeente een belangrijke gebeurtenis in uw leven vastgelegd: een geboorteakte, huwelijksakte, partnerschapsakte of overlijdensakte. Deze aktes blijven altijd in de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. 
  • U moet het uittreksel aanvragen in de gemeente van geboorte, huwelijk of overlijden.
  • Geef goed aan waarvoor u het uittreksel nodig hebt en wat erop moet staan. Bijvoorbeeld gegevens van uw geboorte of huwelijk. Dan maakt de gemeente een uittreksel met de juiste gegevens erop. 
  • U kunt ook een internationaal uittreksel aanvragen. Dit is opgesteld in de talen Duits, Engels, Frans, Spaans, Italiaans, Turks, Grieks, Portugees en Joegoslavisch.
  • Heeft u een bewijs nodig dat u in de gemeente Venlo woont? Vraag dan een uittreksel basisregistratie personen (BRP) aan.

Persoonlijk aanvragen

U kunt het uittreksel burgerlijke stand ook persoonlijk aanvragen in het Stadskantoor. Hiervoor moet u een afspraak maken. Het uittreksel burgerlijke stand is klaar terwijl u wacht.
U kunt ook iemand machtigen om het uittreksel voor u aan te vragen. Deze persoon is meerderjarig en heeft een schriftelijke verklaring die door u beiden is ondertekend. De persoon die voor u het uittreksel aanvraagt kan zich legitimeren en kan ook een kopie van uw legitimatiebewijs laten zien.

Kosten

Product Prijs 2019
Uittreksel burgerlijke stand € 13,40 (exclusief portokosten)