Op straat parkeren

In en rond het centrum van Venlo en rond het station kunt u op straat binnen bepaalde tijden alleen betaald parkeren.

In en rond het centrum

Het betaald parkeergebied kent 3 zones: het centrum, de schil en het Rosarium-gebied. In het Rosarium-gebied kunt u alleen parkeren tegen dagtarief.

Parkeergebied Venlo (in de hoek, links beneden vindt u een knop naar de legenda)


Centrum en schil

Zone Prijs per uur Prijs per dag
Centrum € 2,50 € 10,- 
Schil € 2,20 € 8,80
Rosarium niet mogelijk € 16,70,-

Houders van een gehandicaptenparkeerkaart kunnen gratis parkeren

Tijden betaald parkeren:


Maandag tot en met zaterdag: 08.00 uur - 18.00 uur
Donderdag: 08.00 uur - 21.00 uur
Zondag: 12.00 uur - 18.00 uur

Rosarium

Voor de parkeerplaatsen rondom het Rosarium kunt u alleen een dagkaart krijgen:

  • Lohofstraat, Prinsenhofstraat, Prinses Beatrixstraat, Ruijs de Beerenbrouckstraat, van Cleefstraat, Jan de Verwerstraat, Mgr. Boermansstraat (weggedeelte tussen Deken van Oppensingel en Wilhelminastraat), Julianastraat en Wilhelminastraat.

Betalen

Bij de automaten op straat kunt u betalen met contant geld of met de pin. U betaalt dan vooraf. U kunt ook achteraf betalen via Mobiel parkeren


Blauwe zone

Er zijn blauwe zones / parkeerschijfgebieden ingesteld rond de gebieden betaald parkeren.

Binnenstad

De binnenstad van Venlo is met pollers afgesloten voor voertuigen. Binnen het afgesloten gebied zijn er voetgangersgebieden. Deze zijn aangegeven met verkeersborden.

  • Binnen de venstertijden, mag iedereen zonder ontheffing direct laden en lossen binnen het afgesloten gebied, met uitzondering van het voetgangersgebied.
  • In het voetgangersgebied binnen het afgesloten gebied mag alleen expeditieverkeer zonder ontheffing direct laden en lossen binnen de venstertijden.
  • Toegang tot het gesloten gebied buiten de venstertijden is alleen mogelijk met een ontheffing. Geen expeditieverkeer? Dan heeft u voor toegang tot het voetgangersgebied altijd een ontheffing nodig.
  • Direct laden en lossen buiten de venstertijden is alleen toegestaan op gemarkeerde parkeerplaatsen binnen het afgesloten gebied. Deze liggen in de bedrijfsstraten. U heeft een ontheffing nodig om naar de bedrijfsstraten te kunnen rijden. Voor het gebruik van de parkeerplaatsen moet u beschikken over een vergunning voor de bedrijfsstraat en betaalt u het vastgestelde uurtarief van € 4,-  via de digitale parkeerbalie.

Venstertijden

  • tussen 06.00 en 12.00 uur
  • tussen 18.00 en 20.00 uur

Caravans, aanhangwagens en grote voertuigen

Caravan

Binnen de bebouwde kom van de gemeente Venlo mag u de caravan voor en/of na de vakantie maximaal drie dagen bij uw woning parkeren. Woont u in een blauwe zone? Dan moet u de bezoekersontheffing gebruiken voor het parkeren van de caravan.

Parkeren van grote voertuigen

Grote voertuigen mogen tussen 18.00 uur en 8.00 uur en in het weekeinde binnen de bebouwde kom niet geparkeerd staan op de openbare weg.

Een groot voertuig is een voertuig dat, met lading, langer is dan 6 meter en/of hoger dan 2,4 meter.