Drank en horeca

Algemeen

Wilt u als ondernemer een horecabedrijf of een slijterij exploiteren? Vraag een vergunning aan bij de gemeente.

Wat u moeten weten

Om een horecabedrijf te starten heeft u een exploitatievergunning nodig. Schenkt u alcohol dan heeft u ook een drank- en horecavergunning nodig.

U heeft geen exploitatievergunning nodig voor een horecabedrijf:

  • als u geen zitgelegenheid heeft
  • of als u niet meer dan 3 statafels heeft
  • als u geen alcohol schenkt

Voor het exploiteren van een slijterij heeft u een slijterijvergunning nodig.

Wilt u meer weten over de kosten en welke documenten u nodig heeft bij een aanvraag of melding, neem dan contact op via telefoonnummer 077 359 62 32

Vergunning of melding?

Wanneer heeft u een vergunning nodig?

  • Als u een kantine, café, restaurant of slijterij wilt starten of overnemen.
  • Als de ondernemingsvorm verandert, bijvoorbeeld van een eenmanszaak in een BV. 

Wanneer volstaat een melding?

  • Als u de inrichting van een bestaande horecagelegenheid bouwtechnisch verandert.
  • Als er een andere leidinggevende of eigenaar komt.