Drank en horeca
Algemeen
Wilt u als ondernemer een horecabedrijf of een slijterij exploiteren? Vraag een vergunning aan bij de gemeente.
Wat u moeten weten
Om een horecabedrijf te starten heeft u een exploitatievergunning nodig. Schenkt u alcohol dan heeft u ook een drank- en horecavergunning nodig.
U heeft geen exploitatievergunning nodig voor een horecabedrijf:
- als u geen zitgelegenheid heeft
- of als u niet meer dan 3 statafels heeft
- als u geen alcohol schenkt
Voor het exploiteren van een slijterij heeft u een slijterijvergunning nodig.
Wilt u meer weten over de kosten en welke documenten u nodig heeft bij een aanvraag of melding, neem dan contact op via telefoonnummer 077 359 62 32
Vergunning of melding?
Wanneer heeft u een vergunning nodig?
- Als u een kantine, café, restaurant of slijterij wilt starten of overnemen.
- Als de ondernemingsvorm verandert, bijvoorbeeld van een eenmanszaak in een BV.
Wanneer volstaat een melding?
- Als u de inrichting van een bestaande horecagelegenheid bouwtechnisch verandert.
- Als er een andere leidinggevende of eigenaar komt.